Dagsutflykt till Göteborg

Jag är drabbad av en grym trötthet. Jag skulle enkelt bara lägga ner huvudet och sova ett par timmar till, men det går ju inte, vuxna människan som man är! Det var tydligen kämpigt igår.

0900 lämnar vi lägenheten, ut från Växjö, in i Alvesta för att möta min fasters familj, ut ur Alvesta, pausa halvvägs för fika och bensträckning och sen parkera vid Scandinavium. Vi var där fyra timmar efter start, lagom till Lisebergs öppnande. Men vad gjorde det, vi kom ändå inte in förrän 40 minuter senare ...
Men in kom vi. Vad skulle jag göra nu? Alla kastade sej in i Lisebergsbanan, Höjdskräcken, Uppskjutet och FlumeRidern. Jag stod och tittade på. Fotade lite med min mobilkamera utan zoom.
Det var varmt, jävligt varmt! Trodde aldrig att solen skulle gå ner så Liseberg skuggades och blev kyligt.
Jag åkte Kållerado och Radiobilarna, hade kunnat tänka mej att sätta mej i Jukeboxen och Virvelvinden, men vad gör man om alla andra i sällskapet tänker den exakta motsaten och vägrar åka sånt som snurrar? Ja, jag som är just en sällskapsmänniska skiter i att åka om ingen annan vill åka med ...
Nä, jag fotade ju istället, speciellt walk of famen som fortsatte in i Liseberg, sist var jag bara utanför och kunde fota ABBAs stjärna, men nu!
Sen hittade jag och pappa in i en liten rondell med kändisars hand/knytnävs/fotavtryck och autografer. Där har förmodligen 80% av Sveriges befolkning redan varit och jämfört handstorlekarna, men jag var mäkta imponerad!







Och så såklart

Hade jag varit ensam hade jag förmodligen kysst dessa stenar. Kanske tur att inte så var fallet <)) .
En annan grej som imponerade mej var hur snabba personalen var på detta stället.
Jag menar, det var ju inte så himla längesen det hände då. Han hade tom fått ett ljus vid sin stjärna utanför Liseberg, dock var det släkt av blåsten.
Usch, det var så himla jobbigt att åka upp till Göteborg för på typ varenda radiokanal spelade de en Michael Jacksonlåt varannan låt och så fort nån började prata så skulle man antingen ringa in och berätta sitt bästa Michael Jacksonminne, eller önska en favoritMichael Jacksonlåt eller bara allmän fakta om hans liv. Och jag är inte ett så stort fan av honom.
Varför inte uppskatta någon medan den lever?

Alla verkade dessutom tycka att det var en omöjlighet att han kunde vara död, att det skulle vara falska uppgifter. När gick Michael Jackson från människa till odödlig, övermänniska eller gud?

En person som jag inte hann uppskatta medan han levde eftersom han var verksam tills jag var 9,5 år, är Peter Rangmar. Min pappa undrade om vi skulle åka till kyrkogården och om jag skulle ha blommor med mej. Dock hann vi inte till nån blomsteraffär utan fick plocka de vilda vi hittade.
Så la vi pappas Pbot i handskfacket, ställde in GPSen på Nya Varvet och brummade ut från stan. Det var lätt att hitta tillbaka och gravstenen låg där den gjorde förra året =) . Vi tömde den gröna behållaren på de bruna, vissna växter och la i vår lilla bukett.
Dessutom en tripp (varför vet jag ej) över Älvsborgsbron och sen tillbaka för att åka hem. Vi pausade i (?) Landvetter för en pizzamåltid. Gott var det och vi tittade på Stefan och Kristerbuskisen Hemlighuset så länge vi var där.

Hemfärden var jobbig, jag höll mej vaken för att hålla pappa sällskap, kom hem vid ett.

I efterhand kom vi på att vi kanske skulle skitit i Liseberg och gått på fotbollsmatchen istället. Vem vet, vi hade kanske lyckats heja fram Sverige till en seger och jag kanske inte hade lyckats bränna mej så förbannat?


Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0