Toppenfredag! ...eller?

VARNING: sjukt långt blogginlägg, den som orkar får nog läsa i omgångar.

Nja... Vet inte vad jag tycker egentligen... Hade verkligen sett fram emot gårdagen, men nån allsmäktig i höjden tyckte att vi behövde en massa utmaningar att lösa. Bilresan ner till Malmö gick väl bra trots ganska dåligt väder, skitkassa vägar med stora sprickor vissa bitar. Dessutom höll vi på att krocka med en stork, fan, den har en hel jävla himmel att flyga i, varför ska han vara precis framför bilarna?

Tidigare på dan hade jag kollat på en karta så jag visste vart vi skulle svänga av motorvägen. Bara det att den var tecknad och i verkligen var det ingen avfart utan en viadukt. Helt plötsligt åker vi förbi "sista avfarten i Sverige"-skyltar. Okej, vi får ju helt enkelt köra av där. Men? Av nån anledning kör vi förbi (höjdaren fick oss att tänka på annat) och helt plötsligt är vi vid tullen och enkelriktat var det. Vad fan gör vi? Ska vi behöva åka över till Danmark och betala 1200 spänn för att vända? Då fick jag en knäpp av höjdaren och kom på att det var en kundinformationavfart en bit bakom oss. Som tur väl var fanns det inga bilar bakom, så från kön till automaten backade vi bak och parkerade bilen. Inne på infon blev vi sittande ett tag, en utländsk man med knagglig engelska hade förtur.
Jag och Th var så jävla nervösa att vi satt och skrattade som dårar. "-Asså vad fan gör vi?" "-Jag har inte råd att åka över bron!". Då fick jag en knäpp till av höjdaren.
"- Men hon som jobbar här kan väl inte åka över bron varje gång hon ska hem?"
Nä, det höll Th med om och vi blev lite lugnare. Sen blev det vår tur, jag fick ta ordet.
-"Hej, det är ju så att vi tabbade oss lite och missade sista avfarten. Men vi vill gärna stanna kvar i Sverige ... "
-"Ja, det ska ni få också. Först ska ni få varsinn ask med mintpastiller för att ni kom hit!"
Sen fick vi en beskrivning om hur vi skulle hitta till Malmö arena, som inte fanns med på den biten av kartan, och så sa hon till oss att vi skulle ställa oss i den gula kön och berätta att vi kört fel så skulle han förklara hur vi kom ut på vägen igen.
Ja, vi krabbade så in i helvete, men vi fick iaf mintpastiller. Det första +et.

Jaha, då skulle vi försöka hitta till arenan med hjälp av kartan som den inte fanns med på. Vi snurrade lite och tillslut började de skylta, finally! Vi lyckades parkera och jag var kissnödig som fan och tänkte att jag kunde gå inne på arenan. Haha, kunde jag glömma, fan vad folk det stod i kö långt utanför. Aja, vi börjar väl promenera mot stan som vi tänkte skulle vara enklare än att ta bilen. Ingen av oss kan Malmö minsta lilla och vart FAN skulle vi gå? "- Där kör det bilar, vi följer cykelvägen bredvid." Sagt och gjort. Först var det bara lera och byggområde, sen kom det lite lägenheter och civilisation som utvecklades till en stadsdel, Holma var det visade det sej sen. Gick in i en närbutik och tiggde och bad om att få låna deras toalett. Tack och lov föll de för det. Aah, tolv kilo lättare, + nummer två.

Vi gick och gick, hyrorna blev högre och högre på lägenheterna vi gick förbi. Vi hade tillslut hittat cykelskyltar som pekade mot centrum. Nästan en timme senare hittade vi Triangeln! Fuck, fuck, fuck, vi gick typ en halvmil.
Vi fick en jävla bra motion, + tre.
Bara det att klockan var 1740 och vi skulle ha tjugo minuter på oss att "shoppa". Trodde vi tills vi såg på Triangelns öppettider att de inte stängde förrän 2000! Fjärde +et.

Synd att vi hade promenerat ner vår ork och shoppinglust men upp vår hunger. Vi pallade inte leta upp nån riktig, inte allt för dyr restaurang så det fick bli Gyllene Svanen...
Kvart över sju tänkte vi ta reda på vilken buss som gick tillbaka till arenan, varifrån den gick och hur dags, för vi tänkte fanimej inte gå mer. Jag kunde inte utläsa nånting ur Skånetrafikens busstidstabeller så jag ringde till dem. Bara det att hon kunde bara se när den går och vilket nummer den hade, inte vilken väg den åkte. Hon satt och knapprade på datorn medan mina pengar tickade iväg. Tillslut kunde hon bara säga på ett ungefär från vilken gata den gick... Fan, vi gick runt i centrum och TILLSLUT hittade vi rätt hållplats, men det stod inte hur den gick eftersom den inte körde med länstrafiken (frågade en chaufför på en annan buss som stannade där.).
Då skickade höjdaren en man som kollat upp den bussen på internet och berättade för oss att den skulle gå 2010. Mamma Mia! skulle börja 2100. Mannen = + fem.

Asså, shit, jag har aldrig varit med om så mycket folk på en buss! Två extrabussar hade behövts...

FRAMME! Bara att gå in i arenan, få biljetterna scannade och leta rätt på våran sektion. "-Stopp, får vi kolla på era biljetter igen?" Två personer stod i ingången till själva "konsertsalen". "-Faan... Är det nåt skit med våra biljetter också?"
"- Det är så att de har riggat upp strålkastare på de platserna..." (Fuck, fuck, fuck, fuck, fuck) "... så ni får sitta här; på rad 3 istället för 10."
+ sex.

Mycket bra föreställning! <,) Ah, jag lipade som fan på Lay All Your Love On Me, Super Trouper, Under Attack och Slipping Through My Fingers.
 + sju.

Sen då skulle vi hem, höjdaren lurade bort oss till fel parkering så vi hann få panik för att vi inte hittade bilen. Efter ett tag fick jag ännu en knäpp av "honom" som gjorde att jag mindes hur vi kom från andra hållet innan. Detta tog ju sin lilla stund och när vi äntligen kom iväg var det inte alls mycket trafik - åttonde +et.

Vägen hem mitt i natten är ju knappt värt att tala om, vi körde på chans som fan, för att vägvärket inte kan skylta tillräckligt. Vi ringde Ths D så han fick sitta på eniro och berätta för oss hur vi skulle köra för att nån gång komma till E4an.
Jag var inte i Markaryd förrän 0240 och Th skulle köra resten av biten till Växjö helt ensam i  mörkret, regnet och dimman. Hon lovade att skicka SMS så jag visste att hon var helskinnad, vilket hon gjorde 0327. Då kunde jag med sova lugnt.

Så, fredagen bestod av en jävla massa krabb, svordomar, könsord, smärta etc, men det kändes lite som att det fanns en mening med allt.. Konstigt med sant.

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0