Baka godis

Färden gick mot Emmaboda i lördags med ersättningsbuss. Som kom 40 minuter för sent. Bara det var ju ett äventyr i sej, men så kom jag tillslut till Lina och vi startade igång med vårt bak efter att ha handlat råvarorna.
 
Tjocka Lina står bredvid allt det inhandlade som ska bli goda bullar och kakor.
 
 
 
 
 
Lina rör i lussekattssmeten som ännu inte blivit deg.
 
 
 
 
Så var lussekattsdegen klar för formgivning.
 
 
 
Här smälts chokald för att rulla pepparkakskulor i.
Mörk, mjölkfri för Lina, ljus för mej.
 
 
 
Det bjöds på alkoholfritt mousserande jordgubbsvin.
 
 
Bullarna färdiggräddade, pepparkakskulorna färdigstelnade,
de odoppade snöbollarna frysta och tryffelsmeten kastad.
Då fyller man de hungriga magarna med pizza!
 
 
Efteråt blev det glöggmys till Så Mycket Bättre.
 
 
 
 
Min grymt snygga g-klavslussebulle.
 
 
Nästa morgon gjordes återstoden av snöbollarna. De 
skulle rullas i choklad (mörk för Lina, vit för mej) och 
sedan i kokos.
 
Det var årets julbak, det. Dock har kakorna gått åt lite väl snabbt, så jag har inte så många att bjuda bort. Så om helgen förblir obokad följer jag med mamma med sambo till Öland och bakar lite till =) .
 

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0