En tigerkaka till

Vad blev det att jag hittade på en Valborg som denna? Jag tog mej faktiskt till systemet och fyllde på öllagret, men det var ju ett jävla skitväder Göteborg bjöd på.
Dessutom blev jag ju sugen på en uppföljare till tigerkakan i påskas, ingen sockerkaksform fanns att finna, som jag anade. Medan jag ändå var på backaplan letade jag med mamma och hennes dators hjälp upp Överskottsbolaget så jag kunde köpa en.

Jag mellanlandade hemma för att byta byxor, min situation blev ohållbar, innan jag åkte bort till Netto och handlade den saknade ingrediensen vaniljsocker. Sen blev det baka av!

Ja, jag började då med att vispa ihop en smet. Den smeten delades upp i två olika stora delar, ena vispades det i vaniljsocker i och den andra for kakaon.

Sen var det bara att varva de olika smetarna i formen, köra runt med ett redskap för att mixa dem lite grann och svisch in i ugnen!
Och medan kakan stod där och växte sej stor hade jag en massa vispar och bunkar att slicka rena från smet, allt medan jag kollade på Så Ska Det Låta <) .

Kakan blev klar, lite krispig på utsidan och saftig på insidan. Mums! Jag tror jag ska ta en bit till ...





Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0