Göteborgsweekend

Så här kan man spendera ett och ett kvarts dygn i go'a Göteborg:
 
När man kommer till Centralen och har tre timmar på sej innan föreställningen man ska se börjar kan man ta en sushi på stationen.
Sedan kan man toppa det med en varm vaniljlatte på Condeco.
Så kan man njuta av det vackra vädret Göteborg bjuder på.
Och det sista man gör innan man går in och väntar på insläpp kan vara en bild på själva teatern eller tom en selfie framför den.
  
Och en bild på en tom scen eftersom bild- och ljudupptagning under föreställning i dag, som så många gånger förr, är strängeligen förbjuden.
När den roliga föreställningen slutat locka till skratt, gapflabb, applåder och fallande tårar till följd av asgarv, så kanske man kan gå en sväng i stan och beskåda dess vackra juldekorationer.
Eller så kanske man känner en stackars arbetande själ som man kan förgylla arbetsplatsen med sin närvaro hos.
Om man är bra på det så kanske man får ett smakprov ur deras sortiment.
Och när arbetspasset slutar och vännen låser restaurangens portar så kan man gå till först Bishops Arms och sedan Lilla London för att fylla på i öltarmen. Sedan promenera hem till den boende vännen och kinesa hos denna till nästa dag.
 
Dagens första utmaning kan vara att sova så länge det bara går. Det är svårt då man hör regnet smälla på balkongräcket utanför. När man väl är redo att möta världen visar det sej att allt gott Göteborg hade att bjuda på i väderleksväg tog slut och istället finns bara det onda kvar. Efter tappert kämpande i ösregn och stormvindar som förstör var paraply som kommer i dess väg når man äntligen sitt mål - centralstationen. Där finns varsin pizza av det lite fräschare slaget som väntar.
När den är intagen är det så kan man ta en mocca latte på närmsta fik innan man åker bort till dagens evenemang - jul på Liseberg!
Regnet har inte avtagit och det mörknar inte på några timmar, så ett långt besök inne i spelhallen kan vara att rekommendera. Lite shopping i butiker man kan gå in i är också ett tips.
När mörkret sedan fallit är det dags att komma upp sej lite, först upp på berget och sedan upp i hjulet. Att fotografera genom blöta fönster gör att stan inte kommer till sin rätt, så flertalet av de tagna bilderna kan komma att kasseras. Nedan visas några av mina.
När man fått i sej en mugg glögg och sedan fått nog och det börjar dra ihop sej för hemfärd tackar man Liseberg för det här året och börjar dra sej tillbaka till centralen. Kanske får man sitta och vänta ett tag, men slutligen har tiden kommit fram till ett farväl och så susar man hem i den mörka kvällen.

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0