1. Emmaboda 2. Ikea

Inlägget kommer handla om min weekend i Emmaboda och min mitt-i-veckan-tur till Ikea.
Emmaboda
Det var lördag och jag skulle hinna med ett besök på systemet innan jag skulle med tåget. Antingen då ta halv tvåbussen och känna mej lite småstressad över att bara ha 10-15 minuter på mej innan de stängde eller ta den som gick en halvtimme tidigare. Jag valde ettbussen. I godan ro spatserade jag bort till bolaget, köpte mina öl. Där efter strosade jag bort till Åhléns och köpte ny foundation. Gick bort till stationen och tänkte att jag kunde sitta i solen tills tåget kom. Då var klockan tjugo i två. Det kom visserligen ett tåg som skulle till Emmaboda, men det var det som gick 75 minuter tidigare än det jag hade biljett till.
- Äh, fan, här kan jag ju inte sitta! tänkte jag, tog min väska och ölkasse och gick. Det blev en omväg till McDonald's, in och köade för att få beställa en chokladmilkshake och sen riktigt långsamt tillbaka till stationen.

Hittade en ledig bänk vid cykelställen så satt där och surplade på milkshaken. Träffade en gammal jobbarkompis så vi morsade och pratade allmänt i nån minut. Sen kom det en man rakt emot mej från gamla stationshuset och sa
- Hej!
- Hej, svarade jag.
- Var ligger tågstationen?
- Det är den där,
svarade jag och pekade med tummen över axeln.
Dagens goda gärning. Sen blev då klockan äntligen tre, jag hittade Emma ombord på tåget och så bar det av till Lina i Emmaboda.
Där fick vi välkomstdrink och fika och jag fick julklapp =)) ! De andra töserna fick lite godis av mej som tack för senast. Vi spelade två partier kubb där jag deltog i det vinnande laget båda gångerna (trots att andra gången var jag mot dem), sen åts det fruktsmörgåsbord, planka skulle nån säkert kalla det, det var hemskt gott!
När det blev dags att flytta sej inåt så satt vi väl uppe till två och skrattade och snackade allmänt skit om allt möjligt, så som man gör, och när det blev dags att sova låg jag och Emma och fortsatte med djupa samtal ända till halv fyrasnåret. Det var rätt kämpigt att vara vaken nästa dag.


Det blev en promenad i Emmabodaskogarna, pizza förtärdes som sej bör dagen efter och couronne. Alla mötte alla, dvs två speltillfällen var, jag vann båda mina - igen, fast en var på walkover, det ska erkännas! Hemfärd så småningom, på bussen kände jag hur locken tyngde och när jag skulle kliva av fick jag göra en god gärning på söndagen också.
- Ursäkta, är det här sista hållplatsen?
- Nej, det är en till.

Jag måste se väldigt infödisk ut, att jag vet allt om stan jag lever i! När jag kom hem däckade jag.

Ikea
Så till min efterlängtade Ikeatur. Den har visserligen inte inträffat ännu, men det är bara en tidsfråga =) . Huvudmålet med besöket är att jag ska få med mej en spegel och en glasburk hem. Blir det mer är det bara bonus.

Utanför ämnet
Ivrigt kollar jag min mail om jag fått svar från Sunwing/Ving, vad de nu heter, utan napp. Blir nog att jag får hia mej till efter sista anmälningsdagen den första september. Herre Gud, det är ju över en vecka tills dess!

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0