Sakkunnig?

Nu är mitt lilla projekt avklarat och avslutat, resultatet har jag på två rader på ett kollegieblockspapper. I så där onsdags-torsdags nån gång startade det, så fick jag ta ett uppehåll i helgen då jag hade besök och grovjobbet avslutades inatt. Den slutgiltiga sammanställningen dividerade och multiplicerade jag precis nyss ihop, och jag kan nog inte påstå att jag är särskilt nöjd över vad jag kommit fram till.
Ähum, från början:

  1. Gå in på en sida där man kan få reda på innehållet på en cdskiva, i mitt enskilda fall var det cdon.se.
  2. Söka upp ABBAs och Beatles samtliga skivor och skriv av alla låtar i ett Exceldokument.
  3. Gå in på youtube och "skumlyssna" på alla dessa låtar. I en kolumn bredvid de låtar man absolut inte har hört eller känner igen skriver man "n" för "nej". Bredvid de övriga som man kan utantill, känner väl till eller bara kan sjunga med lite grann i sätter man ett "j", så klart för "ja".
  4. Räkna ut hur många "j"n det är gentemot hur många låtar gruppen släppt och få fram en procentsiffra i hur många låtar av gruppen du "kan".
Ja, det är det jag har sysselsatt mej med. Det som tagit längst tid är att lyssna på låtarna på tuben. Så vad kom jag då fram till?
Vi kan börja med Beatles.
Jag skrev upp 206 olika låtar på listan. Då hade jag tagit bort, såklart, de låtar som Beatles givit ut på skiva tidigare och instrumental filmmusik till Yellow Submarine. Efter jag lyssnat på dessa räknade jag ihop till 60 "ja"n och med lite hjälp av kalkylatorn fick jag svart på vitt att jag känner till ~29% av alla Beatleslåtar.

Av ABBAs 97 låtar satte jag ett ja framför 57 av dem, vilket talar om för mej att jag känner till 59% av alla ABBAlåtar.

Sammanfattning:
Beatles 29%
ABBA 59%

Jag har kvar att lära!

Kommentarer

Åsikter och invändningar här:

Namn:
Kom ihåg mej

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Din text:

Trackback
Denna blogg har för närvarande bloglovin)
RSS 2.0